Book Review: Steal the Night by Lexi Blake

Steal the Night by Lexi Blake
Series: Thieves #5
Release Date: June 3rd 2014
Publisher: DLZ Entertainment
Language: English
Print Length: 470 pages
Genres:  Paranormal, Romance, Fantasy
Target Reader: Adult

She was born to be a thief. To save the world, she will have to become a queen…

Zoey Donovan-Quinn is growing restless. After months of searching, her crew hasn’t been able to locate the resting place of the one man who could save Daniel. While they frantically continue their quest, Zoey is still struggling to recover from the devastating losses she suffered in Faery. In the midst of her grief and worry, Louis Marini appears and demands the Blood Stone he forced Zoey to steal. Zoey has no other choice than to hand it over.

When the giant ruby’s true nature is revealed, Zoey discovers she has given their greatest enemy a weapon of unimaginable power. Equipped with the Blood Stone, Marini intends to dominate the supernatural world and, on a more personal note, claim Zoey as his companion.

Desperate and on the run, Zoey, Dev, and Daniel forge an unlikely alliance with an old adversary who claims he can lead them to the wizard who can free Daniel from Marini’s clutches and help him claim his throne. As they race to solve a thousand-year-old mystery and gather their forces for the ultimate battle, Zoey prepares to do what she does best.

If Daniel and Dev are to have any hope of victory, she will have to do the unthinkable… surrender to Louis Marini and steal back the Blood Stone.

add-to-goodreadsPurchase Links: Amazon USB&N • Kobo iBooks
Paperback: Amazon US 
Book Depository

Review by Elle

Aduh aku pengen banget kasih rating 5 bintang tapi… ada beberapa hal minor yang membuatku sulit bernafas (pun intended). Pertama2 aku mau menghela nafas lega karena akhirnya Steal the Night adalah buku terakhir. Yay! Walaupun aku suka petualangan Zoey dkk yang berprofesi sebagai pencuri barang2 mistis dan juga kisah percintaan masing2 karakter, rasanya buku terakhir ini cukup untuk merangkum semua cerita dari buku pertama. Steal the Night berhasil membuatku pusing dengan hantaman roller coaster yang tidak terduga.

Merupakan bagian kelanjutan dari Steal the Sun, dibantu Lady of The Lake yang terkenal demi mencari Merlin; penyihir legenda zaman King Arthur, Zoey dkk harus terbang ke Inggris. Petualangan baru bagi Zoey ini demi menyelamatkan suami pertamanya, Daniel Donovan yang dimana nyawanya terancam oleh kepala dewa Vampire, Louis Marini. Hanya Merlin yang bisa menyelamatkan nyawa Daniel dan perjalanan mereka untuk mencari penyihir itu cukup memusingkan. Argh… aku tidak mau men-spoiler lebih banyak lagi karena isi dari cerita ini sungguh penting dan harus dibaca sendiri. Yang bisa kuceritakan hanya kali ini petualangan Zoey di Inggris benar2 berwarna dan benar2 tidak terduga dari awal hingga pada akhirnya Zoey ditangkap Marini.

Sial! Buku ini benar2 menguras emosiku luar dalam. Friend or Foe? You will never know. Aku banyak sekali meragukan tokoh2 yang bermunculan dikala ‘terjepit’. Kekurangannya adalah walaupun bisa dibilang perjalanan mereka tidak terlalu mulus tapi terlihat mudah dilalui dengan tidak banyak perlawanan. Aku benar2 jatuh cinta sama Marcus Vorenus; mentornya Daniel karena dia… seperti gentleman namun tetap memiliki sisi nakal. Aww… Walaupun cintanya bertepuk sebelah tangan dengan Zoey, Marcus tetap membantunya dengan tulus (Yah, Zoey seperti feromon dimana2 pria ‘normal’ akan nemplok). IMO, Sepertinya seri ini mengajarkan kita bahwa sebagai wanita bagaimanapun juga tetap menjadi pusat perhatian para pria. Hehehe… Adegan2 HOT sudah tidak diragukan lagi dari Lexi Blake. TOP! Kekurangan lain yang kutemukan adalah… Err… Zoey dan Marini *beep* (Ini harus dibaca sendiri karena aku tidak sanggup). Pertarungan terakhir melawan dewan vampire yang harusnya WOW tidak kurasakan. Terlalu ‘mulus’ dan mudah. Penasaran? :p

Hal2 emosional lainnya bisa membuatku menangis basah. Poor Lee… sob sob. Finally, Steal the Night berhasil membuatku merasakan variasi emosi yang beragam. Dari lucu, sedih, kesal, sampai marah. hahaha… Semua mendapatkan happy ending. Setelah mengikuti dari buku pertama, menurutku seri Thieves ini merupakan bacaan yang mudah, lucu dan layak dicoba. Ngga perlu dipikir terlalu serius seperti paranormal fantasy lainnya. Kapan lagi seorang manusia dikeliling makhluk fantasi dan berpetualang ke berbagai macam dimensi ditemani bukan hanya seorang tapi dua orang pria yang mencintai dirinya :p Zoey, Daniel dan Dev sudah mengalami suka duka dari hubungan mereka dan membuat semua itu terbayar dan patut mendapatkan happy ending. Hihi… Aku tidak sabar buat baca kelanjutan seri ini karena Marcus Vorenus akan menjadi salah satu karakter utama. Yay! Namun dengan heroine yang baru dan berbeda dari Zoey tentunya 😉

Overall Rating

4stars

SEXOMETER

4bikinis

happyreading


READ THE SERIES: THIEVES (Click the pic for our review)


Book Review: Steal the Sun by Lexi Blake

Steal the Sun by Lexi Blake
Series: Thieves #4
Release Date: March 18th 2014
Publisher: DLZ Entertainment
Language: English
Print Length: 402 pages
Genres:  Paranormal, Romance, Fantasy, Magic
Target Reader: Adult

Zoey thought she would never have to choose, but to save one husband, she will have to betray the other…

As Zoey Donovan-Quinn first sets foot in the faery homeland of her beloved Devinshea, life is perfect. Her enemy is defeated, her heart is full, and Neil and Sarah are at her side. Daniel and Dev are happy, so their visit to the sithein should be a pleasant honeymoon full of wonder and joy. Well, except for the part where Zoey needs to steal an ancient gem from the Queen of Faery in order to prevent Louis Marini from killing Daniel.

Reunited with her whole crew, stealing the magical artifact should be relatively easy, but unknown to Zoey, Dev, and Daniel, there are dark forces gathering against them. As her search for the Blood Stone gets underway, Zoey makes a startling discovery that will change her life, and Dev and Daniel’s forever.

When her new enemy finally strikes at Zoey from the shadows, her newfound happiness is shattered, and to avenge the horrific attack, Dev prepares his mother’s kingdom for war. Recovering from the attempt on her life, Zoey and Daniel desperately search for the stone and in the process unmask the real monster behind the assault.

Stopping the real threat, and saving Daniel, will force Zoey to choose sides in an epic war between the Seelie and Unseelie Fae, even if it means betraying Dev and his people.

add-to-goodreadsPurchase Links: Amazon USB&N • Kobo iBooks
Paperback: Amazon US 
Book Depository

Review by Elle

Well, aku ngga akan bercerita panjang2 disini. Steal the Sun adalah buku ke-4 dimana petualangan Zoey sebagai pencuri barang2 mistik berlanjut. Zoey yang sekarang sudah menikah dengan Dev setelah acara ritual kesuburan yang dilakukan mereka pada buku ke-3 mendapat kejutan baru. Kali ini Zoey mendapat ancaman dari Louis Marini; kepala dewan vampire sekaligus orang yg mengontrol Daniel Donovan. Demi Daniel, Zoey harus mencari Blood Stone yang ternyata berada di dunia peri.

Banyak hal tak terduga selama mereka berada di dunia peri. Walau Zoey diterima cukup baik di kerajaan peri terutama oleh sang Ratu yaitu ibu Dev sendiri, tapi Declan kembali menyebalkan. Dia merasa berkuasa karena akan menjadi raja peri baru dan kelakuannya yang sering on-off sangat menyebalkan. Dari permasalahan Seelie dan Unseelie, ramalan tentang Zoey, konflik hubungan antara Zoey, Daniel dan Dev hingga kemunculan karakter2 mistis yang selama ini ada. Karakter2 baru tersebut mempunyai kisah sendiri dan aku cukup menyukai mereka. Bisa dibilang Steal the Sun mengandung rollercoaster dan twist di beberapa bagian cerita hingga akhir. Aku merasakan emosional yang dashyat setelah mengetahui masalah baru yang terus bermunculan dan rasanya ngga bisa selesai.

Well, di buku kali ini lebih banyak action ketimbang romance. Oh ya, ada beberapa adegan *beep* yang membuatku syok dan melongo. Apa itu? Baca sendiri yah. Hahahah… Tapi masih dalam batas ‘normal’ bagiku jadi masih bisa lanjut baca. Overall, aku menikmati buku ini walau tidak bisa memberi rating sempurna tapi aku menyukai petualangan Zoey dkk di dunia peri yang tidak monoton dan berbeda dari sebelumnya.

Overall Rating

4stars

SEXOMETER

4bikinis

happyreading


READ THE SERIES: THIEVES (Click the pic for our review)


Book Review: Steal the Moon by Lexi Blake

Steal the Moon by Lexi Blake
Series: Thieves #3
Release Date: January 21st 2014
Publisher: DLZ Entertainment
Language: English
Print Length: 378 pages
Genres:  Paranormal, Romance, Fantasy, Magic
Target Reader: Adult

When an ancient artifact enslaves every werewolf on earth, humanity’s only hope is a thief…

Zoey Donovan should be happy. Her love life couldn’t be better, her demonic nemesis is on the run, business is booming, and no one has tried to kill her in seven whole months. But without her best friend to share it with, it all seems a little hollow. Neil, her fabulous furry wingman, is missing and two grumpy werewolf bodyguards have taken his place.

Undaunted by her humorless babysitters, she intends to track Neil down even if it means risking her newfound romantic bliss. But someone else has plans for Zoey, and they don’t intend to play nice. Lucas Halfer is desperate for revenge, and he knows just how to get it.

An ancient Roman legend tells of an artifact that will grant its possessor the power to control all wolves. No one, including Daniel and Dev, believes the Strong Arm of Remus is real but Zoey thinks Halfer might have already located it. With every werewolf pack in North America gathering in Colorado, the demon could enslave an unstoppable army.

To save the day, and possibly the world, Zoey will have to find a way to steal the Strong Arm of Remus from one of the most powerful demons in existence. Then again, impossible is kind of her specialty.

add-to-goodreadsPurchase Links: Amazon USB&N • Kobo iBooks
Paperback: Amazon US 
Book Depository

Review by Elle

Petualangan Zoey dkk berlanjut setelah kepergian Neil yang tidak kembali. Aku menikmati petualangan Zoey di buku pertama dan kedua dan aku ingin Steal the Moon tidak kalah seru dengan seri sebelumnya. Zoey diakui sebagai istri resmi Daniel Donovan oleh bangsa vampire. Daniel yang tadinya tidak suka terhadap Dev mulai berubah sejak Dev membantu dirinya menyusun rencana untuk menggulingkan dewan vampire. Steal the Moon berfokus pada Iblis Lucas Halfer yang ingin balas dendam kepada Zoey atas pengusiran dirinya dari neraka ingin mencari artifak legenda para werewolf dengan harapan dapat mengontrol seluruh werewolf yang kebetulan akan berkumpul di Colorado pada sebuah ritual penting. Benar atau tidak, Zoey dkk harus menggagalkan rencana Lucas Halfer. Zoey yang dikenal sebagai maling artifak sihir tidak pernah mengenal kata mustahil.

Zoey tidak mengalami perubahan sejak buku pertama. Dia tetap berani sekaligus memikat dengan selera humor yang snarky. Walau terkesan egois, dia sangat menyayangi timnya apalagi sejak hilangnya Neil. Dev tetap membuatku kagum dengan sikapnya yang santai, penuh perhatian dan cinta kepada Zoey. Yang kusuka dari Dev dia memiliki sisi ‘kinky’ walaupun tidak terlalu detail tapi aku menangkap apa yang selalu mereka lakukan. Di lain pihak, Daniel masih dihadapi dengan tanggung jawab besar yang dipikulnya sebagai Raja Para Vampire sekaligus Death Machine bagi para dewan vampire. Sebenarnya aku merasa kasihan dengan Daniel karena dia memiliki beban yang cukup berat demi menjalankan rencana besarnya. Tapi aku juga ingin menampar Daniel karena sikapnya yang sering berubah dan membuat kesal. Berbagai emosi muncul menyelimuti hubungan mereka yang dimana Daniel mulai menerima kehadiran Dev.

Kehadiran Declan, saudara kembar Dev benar2 tidak terduga. Dia bahkan lebih playboy dan mesum daripada Dev. Tapi sikap Declan yang genit itu bisa berubah menjadi dingin dan kurang ajar. Sebagai calon raja peri, Declan memiliki karisma tersendiri dibalik sikap brengseknya terhadap Zoey. Lee; bodyguard yang cuek disewa Dev untuk melindungi Zoey. Dia memiliki kepribadian yang kuat, setia dan jujur tidak basa basi. Dia tahan banting dengan mulut sarkas Zoey dan setia mengikuti Zoey. Hubungan sex yang ditampilkan benar2 HOT dan tidak terkesan murahan. Dev dan Daniel terlihat seperti pussy whipped oleh Zoey. Haha… Memang terkadang tidak masuk akal melihat Zoey menjadi pusat perhatian para pria. Well, she’s human but apparently she’s the only woman who can make their dick stir? It’s too much. Bagian yang aku tidak suka dari seri ini adalah ketika mereka melakukan ritual kesuburan. Para bangsa werewolf yang percaya Dev benar2 pendeta kesuburan bangsa Elf percaya untuk Dev melakukan ritual tersebut dan dilihat semua orang. So damn much for voyeurism. That ritual made me green for a while. There is still so much surprise until the end but i couldn’t share it with you. Ya, aku masih tetap setia terhadap seri ini dan langsung berlanjut membaca buku ke-4, Steal the Sun.

Overall Rating

4stars

SEXOMETER

4bikinis

happyreading


READ THE SERIES: THIEVES (Click the pic for our review)


Book Review: Steal the Day by Lexi Blake

Steal the Day by Lexi Blake
Series: Thieves #2
Release Date: October 22nd 2013
Publisher: DLZ Entertainment
Language: English
Print Length: 317 pages
Genres:  Paranormal, Romance, Fantasy, Magic
Target Reader: Adult

The world’s most unusual thief faces her greatest challenge—stealing a soul from the depths of Hell…

When a member of her crew is dragged to Hell by a demon, Zoey plans the most dangerous heist of her career. With her team at her side, Zoey intends to sneak onto the Hell plane and steal Sarah back.

The job seems impossible until a new client makes them an offer too good to refuse. If she can find an ancient artifact called The Revelation, she can use it to locate an angel who holds Sarah’s redemption in his hands.

Surrounded by warring angels and demons, the greatest threat may come from one of her own. Torn between her Fae lover and the vampire who has always held her heart, Zoey finds that she and Dev are trapped in Daniel’s web of secrets and it may be Zoey who has to pay the ultimate price.

add-to-goodreadsPurchase Links: Amazon USB&N • Kobo iBooks
Paperback: Amazon US 
Book Depository

Review by Elle

You have to read the first novel, Steal The Light (It’s free download via Kindle/Kobo/?), because this has main plot line with same main characters. I’m addict to Lexi Blake, for real! I read Masters and Mercenaries series at first and got hooked. I know this Thieves series like two years ago but I wasn’t have good feeling about erotica author makes paranormal series. Dear God! I read Steal The Light and can’t stop devour it. I’m warning you!

With Sarah; her witch gone, Zoey determined to bring her back from Hell plane. The new client; duo angel, Felicity and Oliver Day wants to help her with new mission; to bring their brother back. Dev who already part of her team will help her to bring the mission into success. When they’re trying to get Sarah back, there is problem lies ahead from Vampire Council. Double trouble, indeed.

Zoey Wharton Donovan is a kickass heroine and bad girl. She’s the only human female in this series. She has bratty mouth. Zoey (accidentally) got married to Daniel Donovan; her childhood’s sweetheart. Daniel Donovan is a (King) of all vampires, apparently because his blood gen. He’s a geek and comic maniac and sometimes a joker. Despites his happy personality, he can be badass when anyone he loves come to any harm. His vampire personality is very dark and commanding. Damn HOT! Daniel is (basically) a possessive man and never want to share, but for a scheme and he goes along with it. Devinshea Quinn; a human-half fairy prince second line in throne came into Zoey’s world as her lover. Zoey enjoy everything about Dev and the feeling is mutual. Dev feels he found his Goddess in Zoey and decide want to make it last, but not as a lover. Dev wants more than a sidekick lover. Dev is an opposite of Daniel. He pamper and give Zoey everything she wants but Dev wants control in bedroom. He’s naughty and pervert. Rawr! Interesting fact: Dev is decedent of fertility God *wiggles eyebrow*

“Fuck normal, man. Normal will make us all miserable. We make our own normal”

This books is much better than the first I really can’t stop reading their adventure and love life. Besides that, I have some dislikes with this trio. Zoey can be egoist and never think others feel. Daniel can be an ass when his god complex and always distanced himself. Dev always use sex to create distraction. They need to work their asses together as a team, and thank goodness in the end, they really did it. The sex is steamy and hot with normal portion and fine by me but I still lack of chemistry between Zoey-Danny and Zoey-Dev. I hope they will keep build intimacy in the next books. The ending is not what i expected. I hope they can find poor Neil; Zoey’s werewolf-gay husband. He’s the sprinkles in the team.

Overall Rating

4stars

SEXOMETER

3bikinis

happyreading


READ THE SERIES: THIEVES (Click the pic for our review)


Book Review: Steal the Light by Lexi Blake

Steal the Light by Lexi Blake
Series: Thieves #1
Release Date: August 13th 2013
Publisher: DLZ Entertainment
Language: English
Print Length: 320 pages
Genres:  Paranormal, Romance, Fantasy
Target Reader: Adult

hen dealing with demons, the devil’s in the details…

Stealing mystical and arcane artifacts is a dangerous business, especially for a human, but Zoey Wharton is an exceptional thief. The trick to staying alive is having friends in all the wrong places. While having a witch and a werewolf on the payroll helps, being partners with a vampire really opens doors.

Zoey and Daniel were childhood sweethearts until a violent car crash took his life and left her shattered. When Daniel returned from the grave as a vampire, his only interest in Zoey was in keeping her safely apart from the secrets of his dark world. He has vowed to protect her, but his heart seems as cold as the night he calls home.

Five years later, a mysterious new client named Lucas Halfer offers Zoey a fortune to steal the Light of Alhorra. The search for the Light leads Zoey into the arms of an earthbound faery prince. Devinshea Quinn sweeps her off her feet, showing her everything the supernatural world has to offer, but Daniel still calls to her heart.

As the true nature of the Light is revealed, Zoey discovers Halfer is a demon and much more than money is at stake. Per her contract, she must give him the Light or spend an eternity in Hell. What’s a girl to do except fight for her soul…and her heart.

add-to-goodreadsPurchase Links: Amazon USB&N • Kobo iBooks
Paperback: Amazon US 
Book Depository

Review by Alexa

Sebagai buku pertama, Steal the Light karya Lexi Blake ini cukup menarik dan menjanjikan untuk keseluruhan series. Sedikit clue yang bikin penasaran, penuh dengan pertanyaan dan plot bolong di awal yang bisa menarik dan menyeretmu untuk masuk menyelam lebih dalam. Bayangkan awalnya kamu cuma colek-colek pake jempol kaki tanpa minat serius, tahu-tahu ketika sadar kamu sudah tenggelam sampai dada dalam petualangan ini. LOL

Ada 5 karakter utama yang jadi daya tarik dari kisah geng maling immortal ini :
ZOEY adl manusia tidak sempurna yang datang dari keluarga pencuri profesional. Leader yang impulsif, kepala batu dengan mulut sarkastik yang digambarkan sangat menarik, kuat dan supercare tapi keputusan-keputusannya tidak dewasa dan lebih sering membahayakan diri sendiri dan semua orang disekelilingnya.
DANIEL adl hot nerd yang terjebak dalam tubuh vampire setelah dia mati. Kebingungannya membuat kondisinya rumit. Posesif tapi super care, mematikan tapi juga punya sisi rapuh. Kelakuan hot cool yang kadang membuat galau pingin peluk ato gaplok pake bibir.
NEIL adl sophisticated gay wewewolf. Biarpun dia adorable, punya selera humor mematikan dan selalu anti mati gaya, tapi dia tetap bisa tampil ganas saat diperlukan.
SARAH adl penyihir gaul fashionista, hobby dugem dan penggemar cosmopolitan yang misterius.
DEVINSHEA adl fae seksi naughty boy dengan pesona dan energi berlebihan yang menggoda iman semua gadis berhormon sehat.
Relasi mereka sebagai team akrab dan hangat bak keluarga besar, saling setia dan mendukung satu sama lain. Kedekatan mereka teruji di beberapa problem dalam cerita ini.

Kisah ini ditulis dengan mulus dan ringan untuk dibaca oleh bukan penggemar paranorm genre sekalipun. Interaksi antar karakter segar dan menarik. Storyline yang cukup seimbang antara aksi pertempuran (biarpun kurang menegangkan dan berkesan main-main), twist urban legenda yang cukup kreatif (contohnya vampire tidak dibuat dari gigitan tapi dari gen, dan werewolf gay LOL), plot yang menghibur (demon, satan, troll, etc etc), dan drama yang agak lebay (hard rolling eyes) tapi diselamatkan dengan dosis humor kocak tanpa henti.

Romance dalam buku ini steamy dan seksi, tapi entah kenapa tidak nyetrum di hatiku. Zoey sebagai heroine utama digambarkan smart tapi dia terus-terusan membuat keputusan super bodoh. Dia yang digambarkan penuh perhatian pada rekan-rekannya tapi lebih banyak berkelakuan egois yang sudah pasti menguntungkan dia lebih dari siapapun. Kegalauan dan keresahan hati Zoey diantara dua pilihan tidak membuatku berempati, malahan membuatku lebih memandang dia sebagai tipe queen bee labil dan greedy yang memancing emosi. Dan yeah pilihan yang dia buat untuk menyelesaikan konflik cintanya juga ” super duper INSTAN way ” jelas bukan TYPE ku. Zoey sudah pasti jadi guilty pleasureku dalam series ini. Aku suka semua dari cerita ini kecuali Zoey dan romancenya.

Endingnya walau tidak 100 persen klasik happy ending seperti yang kuharapkan cukup memberi nuansa baru. Tidak ada cliffhanger tapi memberi ruang untuk banyak pengembangam karakter dan konflik baru di buku-buku selanjutnya. Setelah membacanya aku lumayan bingung dengan genre umur, apa bener ini ero? Menurutku sih masih ada di koridor NA dan Adult aja. Seks scene termasuk sedikit walau lumayan seksi steamy tapi BELUM masuk kriteria super duper hot sampai bisa bikin jantung berdebar liar, melumerkan celana dalam apalagi membakar otak dan melehkan mata.

Overall Rating

3.5stars

SEXOMETER

2bikinis

happyreading


READ THE SERIES: THIEVES (Click the pic for our review)